Kamperen zonder poespas bij De Mig

Een zandpad langs wuivend gras met uitbundige klaprozen en margrieten. Jonge (fruit)bomen en kruidentuintjes vol munt en citroenmelisse voor een écht verse kop thee. Een bootje tuft af en toe voorbij in de vaart, een enorme straaljager en zandbak als enige speeltoestellen voor de kinderen. Deze plek ademt eenvoud en rust. En schreeuwt tegelijkertijd snoeihard in je oren: ONTDEK!

Natuurkampeerterrein De Mig bij Netl (Kraggenburg, de Noordoostpolder) houdt niet van poespas of dikdoenerij. De kampeerders moeten het hier doen met de elementen aarde, water, lucht en vuur. Niks meer en niks minder. Maar daar heb je dan ook meteen je handen vol aan, kan ik u verklappen.

Je kunt munt, citroenmelisse of rozemarijn plukken.

Het kampeerterrein is eenvoudig van opzet met ruime kampeerplaatsen langs een breed zandpad of langs gemaaide paden in het hoge gras. De beplanting is echt anders dan anders. Veel bloeiende bloemen, heerlijk in de wind wuivend gras (dat geluid!) en jonge fruitbomen, die over een paar jaar vast voor schaduw en lekkere versnaperingen zorgen. De kruidentuintjes her en der bieden van alles wat. Je kunt er munt en citroenmelisse plukken voor thee of rozemarijn om de warme maaltijd op te spicen.

De kachels die her en der voor het grijpen staan en een houten hok vol zakken haardhout (tegen betaling), maken de avonden op De Mig extra knus.

De omgeving die schreeuwt: ‘Kom je spelen?’

Maar de echte kracht van deze camping is de omgeving die van alle kanten aan je trekt. Die lonkt. Nee, die schreeuwt: ‘Kom je spelen?’ Geen echte bewegwijzering, gewoon de gemaaide paden volgen en je duikt zo de jonge natuur van Netl Park in. Bamboe, heuvels, strand en heel veel mogelijkheden om te verdwalen in groene rust. De polderaarde, nog niet zo lang geleden door mensenhanden ingericht, in zijn puurste vorm. Of die je dat in ieder geval doet geloven.

Als je je waagt aan een kleine wandeling kom je vanaf de camping binnen no-time uit bij de zwemplas van Netl, inclusief niet al te volle strandjes en leuke strandtent. Er zijn kleedhokjes, toiletten en douches beschikbaar voor de strandgasten en een enorme bult zand, waar de kinderen graag vanaf rollen/rennen/kruipen.

Al zwemmend kun je nog meer leuke plekjes ontdekken op het park. Leuk detail: in het water vlakbij de strandtent zit een wel heel luidruchtige kikker, die af en toe een behoorlijke keel opzet.

De beroemde polderluchten zijn onderdeel van het ‘interieur’

Netl Park is jong, de begroeiing is (nog) niet zo hoog. Daardoor zijn de beroemde polderluchten een belangrijk onderdeel van het ‘interieur’ van het natuurkampeerterrein. Ruimte, wind, weidsheid, maar ook: alle ruimte om te vliegeren. Het is maar een suggestie.

Even los van de elementen, je wordt als kampeerder ook gewoon ontzettend blij van campingbeheerder Jelle, die gastvrij, vriendelijk en met veel humor zijn gasten in de watten legt. En van het mooie toiletgebouw met warme douche, afwasplek, schone toiletten en ruime babybadjes inclusief een knus muziekje.

En eerlijk is eerlijk: de wifi voor huis tuin en keuken-gebruik is ook fijn (om die ene gevonden rups even te Googlen en de kruiden uit de tuintjes te checken). Net als het stroom dat op alle plekken gratis voor handen is, maar natuurlijk niet gebruikt hoeft te worden.

IMG_0280

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s